Hållbarhet

Vi är engagerade i hållbarhet och investerar i den eftersom den är bra för planeten, företagen, våra kunder och samhället.

Hållbarhet

Innovativ, anpassning

& hög

kvalitet

Det är vad vi gör på Qurails, och vårt sätt att se på hållbarhet är inget undantag.

Företagens sociala ansvarstagande har en mycket hög prioritet för oss. Vi tillverkar nämligen vårt material i Nederländerna och i Europa enligt de strängaste miljöstandarderna. Gardinskenorna är tillverkade av aluminium/pulverlackerade. Tillbehören består av plast och metall.

 

Aluminiumskena: Gardinskena består till 75 % av återvunnen aluminium.

  • Aluminium är ett slitstarkt material, som behåller sin funktion och som inte utsätts för något slitage när det används som gardinskena.
  • Aluminiumproduktens finish genom pulverlackering är sådan, att den kan rengöras väl och därför inte förlorar sin attraktionskraft vid återanvändning.
  • skenan kan returneras och aluminiumet kan återvinnas genom återvinning.

AkzoNobel-färg

AkzoNobel är ett pionjärföretag inom färgindustrin. Genom att använda deras färger, ser vi till att våra kunder får produkter av högsta kvalitet. AkzoNobel strävar efter att minska påverkan på vår planet, samtidigt som vi ständigt förnyar oss, för att leverera de mest hållbara lösningarna.

Qualicoat pulverlackering

Pulverlacken är speciellt framtagen utan användning av TGIC, blyfri och uppfyller kraven i GSB Standard, Qualicoat Class 1.

QUALICOAT är en global organisation för kvalitetsmärkning, som arbetar för att upprätthålla kvaliteten på lackering, målning och beläggning av aluminium och dess legeringar för arkitektoniska tillämpningar. Företagets säte är beläget i Zürich, Schweiz.

Qualanod-certifierad

QUALANOD - Kvalitetsmärkning för svavelsyrabaserad anodisering av aluminium

QUALANOD är en organisation för kvalitetsmärkning, som arbetar för att upprätthålla och främja kvaliteten på anodiserad aluminium.

ASI-godkännandestämpel

ASI-certifierad

Qurails aluminiumprofiler tillverkas i en ASI-certifierad fabrik.

Alla ASI-certifierade fabriker arbetar på ett rättvist sätt, för att ta itu med hållbara förändringar utifrån ett trefaldigt botten-linjeperspektiv, som omfattar styrning, miljö och sociala frågor.

TÜV Rheinland

Certifieringar

ISO 9001:2008

BS OHSAS 18001:2007

ISO 14001:2004

ISO EN 15088:2005

QUALANOD